Desconnectar la unitat USB provocarà directament la pèrdua de fitxers?

Oct 28, 2022|

Els ordinadors i els telèfons mòbils s'han convertit en una necessitat per a tothom per sortir a treballar. Amb la creixent demanda d'emmagatzematge de dades a la feina, Les unitats flash mòbils USB (discos U) gairebé s'han convertit en un imprescindible per a tothom. Tanmateix, després d'utilitzar una unitat USB sovint la traiem directament en lloc d'expulsar-la amb seguretat fent clic amb el botó dret. Potser us sentiu una mica escèptic i culpable al principi, però la propera vegada que connecteu la unitat USB i trobeu que tot el que hi ha a dins funciona bé, no podeu evitar preguntar-vos si és realment necessari expulsar la unitat de manera segura.Unitat USBabans de retirar-lo?

 

El disc U és l'abreviatura de disc USB (bus sèrie universal). La diferència més gran entre un disc U i un disc dur és que no requereix una unitat física, plug and play, i la seva capacitat d'emmagatzematge supera amb escreix la d'un disquet, el que el fa extremadament portàtil. De fet, esperar 30 segons addicionals per a una expulsió segura fa que sigui més segur desar dades i programari de la unitat, però el risc real depèn en última instància del sistema operatiu de l'ordinador i de la unitat USB que utilitzeu.

 

Sovint, els sistemes operatius s'han programat per tractar els llapis de memòria de les unitats externes com si hi fossin per sempre, i també es podia accedir als fitxers que contenen de forma indefinida. Això canvia la forma en què l'ordinador interacciona amb la unitat flaix, és a dir, si un programa de l'ordinador només està llegint fitxers sense desar cap informació a la unitat, és possible que els fitxers de la memòria USB no es vegin afectats si es desconnecta de sobte. causar massa impacte. Però provoca desordre a l'ordinador, com ara: pèrdua de dades, corrupció del sistema de fitxers, fallades del programa o la necessitat de reiniciar.

 

El risc és encara més gran si la vostra unitat USB s'ha canviat o s'han afegit fitxers nous, no importa quant de temps fa. Això es deu al fet que els sistemes operatius són massa eficients per simplement aturar el que estan fent per estalviar informació a temps, en canvi, la majoria estan programats per fer el que s'anomena "caché d'escriptura". De fet, per eficiència, l'ordinador en realitat no escriu el fitxer a temps per moure's al disc, expulsar el disc diu a l'ordinador: "És hora d'escriure el fitxer". Quan s'elimina una unitat flaix sense avisar l'ordinador per endavant, és possible que no acabi d'escriure a la unitat.

 

Això vol dir que desconnectar la unitat externa sense expulsar la memòria USB sense confirmació de seguretat pot provocar la pèrdua permanent del fitxer que acabeu de desar, fins i tot les dades que es van desar fa hores. Llavors, com soluciona aquest problema l'ordre "Eliminar el maquinari amb seguretat"? Aquesta ordre fa el següent: esborra totes les escriptures actives al disc; avisa a tots els programes que el disc està a punt de desaparèixer i pren les mesures oportunes; avisa l'usuari si un programa no realitza una acció, i encara manté el fitxer obert.

 

Per descomptat, els sistemes operatius moderns són cada cop millors, escrivint i llegint fitxers el més ràpid possible. Windows fins i tot va introduir una funció anomenada "Optimitza per a l'eliminació ràpida" que es pot seleccionar per garantir que els fitxers s'escriuen ràpidament, en lloc de fer-ho mitjançant la memòria cau d'escriptura, que és la manera més eficient.

 

Però tot i així, encara no podem saber quan l'ordinador ha acabat d'escriure a la unitat flash externa. Per tant, feu-ne un bon hàbit: després de fer clic a "Eliminar el maquinari amb seguretat", espereu 30 segons més per assegurar-vos que la vostra informació preciosa es desa a la unitat USB.


Enviar la consulta